להרגיש סין, בבית: עוף חמוץ מתוק עם אננס
להרגיש סין, בבית: עוף חמוץ מתוק עם אננס (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 670 גרם חזה עוף
  • 3 פלפלים ירוקים
  • 4 גבעולי סלרי
  • 1/2 1 בצלים
  • 3/4 כוס אננס כתוש עם הסירופ מקופסת שימורים
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 3/4 כוס קטשופ
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 כוס שמן צמחי
  • 1 כפית שטוחה אבקת שום
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן הכנת עוף חמוץ מתוק:

אאא

רגע לפני: קבלו את מנת הדגל של המטבח הסיני, עם מצרכים זמינים - והכל קורה במחבת אחד: מתכון לעוף חמוץ מתוק עם אננס שמגישים עם אורז לבן לארוחה מושלמת.

• חותכים לקוביות את נתחי חזה העוף.

• קוצצים את הבצל, חותכים לקוביות את הפלפלים ופורסים למקלות את הסלרי. 

• מרסקים את האננס בקערה, משאירים את הסירופ, ומערבבים יחד עם הקטשופ, מיץ הלימון והסוכר החום.

• בצלחת שטוחה, מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי), אבקת השום, הפלפל השחור והמלח.

• מגלגלים את קוביות העוף בתערובת הקמח.

• בווק או מחבת רחבה, מחממים 6 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה.

• מוסיפים את קוביות העוף למחבת, ומטגנים במשך 8-10 דקות. מוציאים מהמחבת ומעבירים לכלי נפרד.

• מוסיפים כף שמן למחבת, ומבשלים על אש בינונית את הסלרי, הפלפלים, והבצל במשך 5 דקות.

• מחזירים את העוף למחבת, יוצקים מעל את רוטב האננס, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית במשך 2-3 דקות, עד להסמכת הרוטב ומסירים מהאש.

הגשה: מגישים את תבשיל העוף מיד. הגישו את העוף לצד אורז לבן וסלט רצועות כרוב וגזר מרענן, בקעריות עמוקות שחורות, ומקלות אכילה - צ'ופסטיקס. כדי לתת תחושה של ארוחה סינית, הוסיפו צבע אדום שחזק כל כך בתרבות של הארץ המזרחית - בדמות מפה אדומה / מפיונים אדומים / סכו"ם אדום, לבחירתכם. 

חדש! בקבוק 2 ליטר - הארוחה טעימה יותר עם קוקה-קולה