צ'ייסר שוקולד שווה עם קצפת
צ'ייסר שוקולד שווה עם קצפת (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 150 מ"ל חלב (לשקול 150 גרם במשקל ביתי)
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה (לשקול 50 גרם במשקל ביתי)
  • 200 גרם שוקולד חלבי
  • 4-5 קוביות קרח
  • להגשה:
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 15 גרם אבקת סוכר

אופן הכנת צ'ייסר שוקולד:

אאא

רגע לפני: קינוח לאירוח בסטייל, או סתם כשרוצים להתפנק עם משהו מתוק וקר: מתכון לצ'ייסר שוקולד שווה עם קצפת שהכי טעים להגיש עם וופל בלגי וצלחת של פירות העונה.

ציוד נדרש: 6 כוסיות צ'ייסר

הכנת הצ'ייסר:
• בסיר קטן או פינג'אן, מרתיחים את החלב והשמנת המתוקה.

• שוברים את השוקולד לקערה, ועל השברים יוצקים את החלב והשמנת. ממתינים במשך 20 שניות, ומערבבים.

• בעזרת מיקסר ידני מקציפים את תערובת השוקולד המומס במשך 5 דקות על מהירות נמוכה-בינונית, נזהרים שלא יתיז לכל עבר.

• מקפיאים את התערובת במשך 30 דקות.

• מוסיפים את קוביות הקרח לתערובת, ומקפיאים למשך 10 דקות נוספות.

• מוציאים את קוביות הקרח מהתערובת - שלא ימסו ויגירו מים לתערובת השוקולד. מערבבים את תערובת השוקולד, לשבירת הקרום שנוצר.

• הכנת הקצפת: מקציפים במקצף ידני את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת אוורירית ויפה.

רגע האיחוד:
• ממלאים כל כוסית צ'ייסר בשוקולד עד ל-3/4 מגובה הכוסית.

• מעבירים את הקצפת לשק זילוף (לא חייבים צנתר), ומזלפים מעל כל כוסית.

• לשדרוג המראה, אפשר להניח מעל הקצפת זוג דובדבנים או כל פרי אהוב אחר.