מה אוכלים היום?

מתכון לפלפלים ממולאים באורז עם צנוברים וצימוקים

כל כך פשוט, וכל כך טעים - ממש כמו שסבתא מכינה: מתכון לפלפלים ממולאים באורז עם צנוברים וצימוקים שיסדרו לכם מעדן של ארוחה פוטוגנית שתרשים את בלוטות הטעם עוד לפני הביס הראשון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כמו של סבתא: פלפלים ממולאים באורז עם צנוברים וצימוקים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 פלפלים אדומים עם תחתית יציבה
  • 1/2 כוס אורז לבן
  • 1/4 כוס צנוברים
  • 1/3 1 כפות צימוקים
  • 2 בצלים
  • 1/2 1 עגבניות קטנות
  • 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים
  • 1/3 3 כפות שמן זית
  • פחות מכפית מיץ לימון
  • 1 כף נענע טרייה קצוצה או 1/3 1 כפיות נענע מיובשת
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1/3 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת פלפלים ממולאים:

רגע לפני: כל כך פשוט, וכל כך טעים - ממש כמו שסבתא מכינה: מתכון לפלפלים ממולאים באורז עם צנוברים וצימוקים שיסדרו לכם מעדן של ארוחה פוטוגנית שתרשים את בלוטות הטעם עוד לפני הביס הראשון.

הכנת המילוי:
• קוצצים דק את הבצלים, וחותכים לקוביות קטנות את העגבניות.

• מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, ומטגנים את הבצל על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות.

• מוסיפים את האורז והצנוברים ומערבבים. לאחר 5 דקות, מוסיפים את הצימוקים והעגבניות, ומתבלים במעט מיץ לימון, פלפל אנגלי, נענע, סוכר, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם). מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות.

• מוסיפים למחבת כוס ציר מרק הירקות או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 12 דקות, או עד שהנוזלים מצטמצמים. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש - כעת האורז מבושל באופן חלקי בלבד.

רגע האיחוד:
• מחממים את התנור ל-175 מעלות.

• קוטמים את ראשי הפלפלים (לא זורקים את הראשים!), מסירים את הליבה והגרעינים.

• ממלאים את הפלפלים במלית האורז ומכסים בראשים הקטומים.

• מסדרים את הפלפלים בתבנית עם שוליים מעט גבוהים, כך שיעמדו באופן יציב.

• יוצקים מעל כוס מציר המרק או המים שנותרו, וכמה טיפות שמן על כל פלפל.

• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה למשך שעה או עד שהפלפלים רכים. מידי פעם מוודאים שהפלפלים לא התייבשו, ואם כן ניתן להוסיף מעט מים.

הגשה: בחרו בכלי עגול בגוון בהיר (לבן, שמנת, תכלת או ירקרק), וסדרו בו את הפלפלים. הניגודיות תדגיש את הצבע העז והיפה שלהם, וכידוע - אנחנו קודם אוכלים עם העיניים. הניחו את הכלי במרכז השולחן, והפלפלים ייחטפו מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר