עוף בציפוי קריספי מתקתק
עוף בציפוי קריספי מתקתק (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 6 כרעי עוף מחולקים למשולשים ושוקיים
  • 2 ביצים
  • 1 כף חרדל
  • 2 כוסות פירורי לחם זהובים
  • לרוטב:
  • 3 ס״מ ג׳ינג׳ר טרי מגורד
  • 6 שיני שום
  • 4 ענפי בצל ירוק
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס רוטב צ׳ילי מתוק
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות שומשום שחור
  • 2 כפות שומשום לבן

אופן הכנת עוף קריספי מתקתק:

אאא

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. מסדרים 2 קערות: בקערה אחת טורפים את הביצים, ובקערה השנייה שמים את פירורי הלחם.

3. טובלים את העופות בבלילת הביצים ואז מצפים אותם בפירורים - כמו שניצל.

4. מסדרים את העופות בתבנית חסינת אש, ומנמיכים את התנור ל-180 מעלות.

5. אופים במשך 35 דקות, עד שהעופות מקבלים גוון שחום יפה.

6. במקביל, מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל הירוק, כותשים את השום ומערבבים יחד עם שאר מרכיבי הרוטב בסיר קטן על אש נמוכה, עד לקבלת רוטב אחיד.

7. לאחר האפייה, יוצקים את הרוטב החם על העופות, מפזרים מעל את השומשום ומכניסים לאפייה של 20 דקות נוספות.

8. מגישים חם עם סלט ירקות מגוון ועשיר.