דג בס עם עגבניות שרי, צנוברים ועשבי תיבול
דג בס עם עגבניות שרי, צנוברים ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 4 פילטים של דג לברק או בס
  • 15 עגבניות שרי
  • 10 שיני שום
  • חופן צנוברים
  • 1 ענף תימין טרי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 לימון סחוט
  • מלח גס

אופן הכנת דג בס בתנור:

אאא

רגע לפני: הגשה אלגנטית של מנה מרשימה בשולחן השבת. כל המאמץ מסתכם בהקפצה קלה במחבת ושיגור לתנור: מתכון לדג בס אפוי עם עגבניות שרי, צנוברים ועשבי תיבול.

• מחממים את התנור ל-200 מעלות.

• מחממים את השמן בווק או מחבת רחבה. מוסיפים את שיני השום בקליפתן, עגבניות השרי, ענף התימין והצנוברים. מקפיצים יחד במשך 7 דקות.

• מסדרים את נתחי הדג בתבנית חסינת אש, כשהעור כלפי מטה.

• מפזרים מעל הדגים מלח גס, וסוחטים את הלימון.

• על נתחי הדג, יוצקים את תערובת השום והעגבניות, ומכניסים לאפייה למשך 30 דקות.

הכנתם? בפרו לנו איך יצא!