ארוחה מהירה ל-2 סועדים

מתכון לגראטן תפוחי אדמה תוך 10 דקות - סטייל צרפתי מושלם

האורחים כבר בדלת ואתם חייבים משהו כאן ועכשיו? המנה הזו בדיוק בשבילכם: מתכון לגראטן תפוחי אדמה שמוכן תוך 10 דקות, והתוצאה מרשימה ואלגנטית כאילו באמת עבדתם על זה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
גראטן תפוחי אדמה תוך 10 דקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 340 גרם תפוחי אדמה בגודל אחיד
  • 1 בצל
  • 10 גרם חמאה
  • 4 כפיות חלב
  • קמצוץ פפריקה אדומה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת גראטן תפוחי אדמה מהיר:

רגע לפני: האורחים כבר בדלת ואתם חייבים משהו כאן ועכשיו? המנה הזו בדיוק בשבילכם: מתכון לגראטן תפוחי אדמה שמוכן תוך 10 דקות, והתוצאה מרשימה ואלגנטית כאילו באמת עבדתם על זה.

אז מה הסוד? קבלו את המתכון הנפלא של בוורלי פייפר - מומחית לבישול במיקרוגל:

• מקלפים את תפוחי האדמה, פורסים אותם לעיגולים דקים ככל האפשר, ומעבירים להשריה בקערה עם מים קרים.

• פורסים את הבצל לטבעות דקות, ומוסיפים לקערת תפוחי האדמה.

• מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומנקבים חורים קטנים בעזרת מזלג.

• מכניסים את הקערה למיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה למשך דקה.

• משמנים תבנית פיירקס עגולה או מלבנית במעט חמאה, ומסדרים עליה את תפוחי האדמה בשכבות לסירוגין, כשהשכבה העליונה תהיה תפוחי אדמה. על כל שכבה זורים מעט מלח ופלפל שחור.

• יוצקים את החלב מעל שכבות תפוחי האדמה, ומפזרים מעל את החמאה, חתוכה לקוביות. את הכל מתבלים בקמצוץ פפריקה.

• מכסים בניילון נצמד, מנקבים חורים בעזרת מזלג ומכניסים למיקרוגל. מפעילים על עוצמה גבוהה למשך 13 דקות (באמצע, עוצרים, מסובבים את התבנית וממשיכים בהפעלה).

• בתום הבישול, נותנים לגראטן לעמוד מכוסה במשך 5 דקות כד שיתייצב ומוציאים.

הגשה: חותכים לריבועים או משולשים ומגישים עם סלט ירוק רענן. כדי לקבל ריבועי גראטן סימטריים, מבלי ששכבות תפוחי האדמה יקרסו, מקררים את הגראטן במקרר, פורסים ומחממים לפני ההגשה.

חדש! בקבוק 1 ליטר - הארוחה טעימה יותר עם קוקה-קולה

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר