בראנץ' ל-6 סועדים

מתכון לבייגל אמריקאי מהיר או בראנץ' לעצלנים

מאפה שממלא בקלות את משבצת ה-'מה נאכל היום, בלי שנצטרך להתאמץ יותר מידי?': מתכון לבייגל אמריקאי מהיר או מדויק יותר, בראנץ' לעצלנים עם מגוון ציפויים ממכרים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
בייגל אמריקאי מהיר או בראנץ' לעצלנים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 כוסות קמח לחם
  • 2 כפיות שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 ביצה
  • לציפוי: שומשום לבן/שחור, פרג, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, זרעי פשתן

אופן הכנת בייגל מהיר:

רגע לפני: מאפה שממלא בקלות את משבצת ה-'מה נאכל היום, בלי שנצטרך להתאמץ יותר מידי?': מתכון לבייגל אמריקאי מהיר או מדויק יותר, בראנץ' לעצלנים עם מגוון ציפויים ממכרים לבחירתכם.

מתכון ל-12 בייגלים

• מערבבים בעדינות בקערה גדולה את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את השמרים ובהדרגה את המים, ולשים יחד. הבצק יהיה דביק בהתחלה, אך אל חשש, תוך כמה דקות הוא יהפוך לנעים וגמיש.

• מעבירים את הבצק למשטח עבודה, וממשיכים ללוש במשך 15 דקות נוספות (ניתן להוסיף מים או קמח אם הבצק יבש או לח מידי).

• מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים, ומרדדים כל חתיכה לכדור.

• מסדרים את הכדורים על משטח העבודה ומכסים בניילון נצמד או מגבת נייר מעט לחה (כדי למנוע התייבשות). במקביל, יוצרים את צורת הבייגל עם החור מכל כדור: אפשר לשטח את הכדור, לתקוע אצבע במרכזו וליצור חור, או לרדד כל כדור לגליל ולקשור את הקצוות. עשו חור גדול, כיוון שבאפייה הבייגל תופח והחור מצטמצם.

• מכסים את עיגולי הבצק בניילון נצמד, ונותנים להם לנוח רבע שעה (30-40 דקות בחורף).

• מחממים את התנור ל-190 מעלות.

• ממלאים סיר גדול ב-4 ליטר מים, מוסיפים 2 כפיות שטוחות סוכר או דבש ומביאים לרתיחה.

• אחרי שהבייגלס תפחו, מורידים אותם בזהירות למים ומבשלים אותם על אש נמוכה במשך 15 שניות מכל צד, עד שהם צפים. בשלו לא יותר מ2-3 בייגלים בכל פעם.

• בעזרת כף מחוררת, מוציאים את הבייגלים מהסיר ומעבירים לתבנית לצינון למשך 10 דקות - אל תדלגו על השלב הזה, אחרת המרקם האוורירי של הבייגל עלול להיפגע.

• מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל את הציפוי האהוב (שומשום לבן/שחור, פרג, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, זרעי פשתן). והכי טעים? לצפות כל בייגל בציפוי אחר.

• מכניסים לאפייה למשך 15 דקות, עד שהבייגלים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה ומעטה פריך וקריספי.

הגשה: רוצים לגרום לארוחת הבייגל שלכם להרגיש כמו ניו יורק? הגישו לצד הבייגלס סלמון ובצל ירוק, שמנת/גבינה עם עשבי תיבול כמו עירית או בזיליקום קצוצים, סלט ביצים או רק חמאה. לשדרוג, הניחו כל מילוי בכלי נפרד, ואת הבייגלס הניחו בסלסילת קש לבנה במרכז השולחן.

חדש! בקבוק 2 ליטר - הארוחה טעימה יותר עם קוקה-קולה

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר