בראנץ'

מתכון לבייגל אמריקאי מהיר או בראנץ' לעצלנים

מאפה שממלא בקלות את משבצת ה-'מה נאכל היום, בלי שנצטרך להתאמץ יותר מידי?': מתכון לבייגל אמריקאי מהיר או מדויק יותר, בראנץ' לעצלנים עם מגוון ציפויים ממכרים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
בייגל אמריקאי מהיר או בראנץ' לעצלנים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/3 3 כוסות קמח לחם
  • 1 כפית שמרים טריים
  • 1/3 1 כפות סוכר
  • 1/3 1 כפיות מלח
  • 1/3 1 כוסות מים פושרים
  • 1 ביצה
  • לציפוי: שומשום לבן/שחור, פרג, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, זרעי פשתן

אופן הכנת בייגל מהיר:

רגע לפני: מאפה שממלא בקלות את משבצת ה-'מה נאכל היום, בלי שנצטרך להתאמץ יותר מידי?': מתכון לבייגל אמריקאי מהיר או מדויק יותר, בראנץ' לעצלנים עם מגוון ציפויים ממכרים לבחירתכם.

מתכון ל-8 בייגלים

• מערבבים בעדינות בקערה גדולה את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את השמרים ובהדרגה את המים, ולשים יחד. הבצק יהיה דביק בהתחלה, אך אל חשש, תוך כמה דקות הוא יהפוך לנעים וגמיש.

• מעבירים את הבצק למשטח עבודה, וממשיכים ללוש במשך 15 דקות נוספות (ניתן להוסיף מים או קמח אם הבצק יבש או לח מידי).

• מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים, ומרדדים כל חתיכה לכדור.

• מסדרים את הכדורים על משטח העבודה ומכסים בניילון נצמד או מגבת נייר מעט לחה (כדי למנוע התייבשות). במקביל, יוצרים את צורת הבייגל עם החור מכל כדור: אפשר לשטח את הכדור, לתקוע אצבע במרכזו וליצור חור, או לרדד כל כדור לגליל ולקשור את הקצוות. עשו חור גדול, כיוון שבאפייה הבייגל תופח והחור מצטמצם.

• מכסים את עיגולי הבצק בניילון נצמד, ונותנים להם לנוח רבע שעה (30-40 דקות בחורף).

• מחממים את התנור ל-190 מעלות.

• ממלאים סיר גדול ב-2 ליטר מים, מוסיפים כפית סוכר או דבש ומביאים לרתיחה.

• אחרי שהבייגלס תפחו, מורידים אותם בזהירות למים ומבשלים אותם על אש נמוכה במשך 15 שניות מכל צד, עד שהם צפים. בשלו לא יותר מ2-3 בייגלים בכל פעם.

• בעזרת כף מחוררת, מוציאים את הבייגלים מהסיר ומעבירים לתבנית לצינון למשך 10 דקות - אל תדלגו על השלב הזה, אחרת המרקם האוורירי של הבייגל עלול להיפגע.

• מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל את הציפוי האהוב (שומשום לבן/שחור, פרג, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, זרעי פשתן). והכי טעים? לצפות כל בייגל בציפוי אחר.

• מכניסים לאפייה למשך 15 דקות, עד שהבייגלים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה ומעטה פריך וקריספי.

הגשה: רוצים לגרום לארוחת הבייגל שלכם להרגיש כמו ניו יורק? הגישו לצד הבייגלס סלמון ובצל ירוק, שמנת/גבינה עם עשבי תיבול כמו עירית או בזיליקום קצוצים, סלט ביצים או רק חמאה. לשדרוג, הניחו כל מילוי בכלי נפרד, ואת הבייגלס הניחו בסלסילת קש לבנה במרכז השולחן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר