כי למה לעבוד קשה? הפסטה הכי מהירה בעולם
כי למה לעבוד קשה? הפסטה הכי מהירה בעולם (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 500 גרם פסטה ספגטי
  • 1/2 1 ק"ג עגבניות
  • 2 בצל
  • 3-4 שיני שום
  • 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 1 כפיות שטוחות מלח
  • 3-4 גבעולי פטרוזיליה
  • 1/2 1 כפות שטוחות סוכר
  • פרמזן לקישוט

אופן ההכנה:

אאא

רגע לפני: הכנת הפסטה לוקחת בקושי 5 דקות. לעומת הכנת הרוטב שלוקחת שעתיים (של בישול! וגג 10 דקות עבודה). אבל אם באמת אין לכם זמן, תמיד תוכלו להיעזר ברסק עגבניות. 

הכנת הרוטב:
• מקלפים וקוצצים את העגבניות, הבצל והשום.

• מחממים את שמן הזית על אש בינונית במחבת ברזל כבדה או סיר גדול ורחב.

• מוספים את הבצל, השום, הבזיליקום והמלח ומערבבים. 

• אחרי 5 דקות, כשהבצל התרכך, מוסיפים את העגבניות, גבעולי הפטרוזיליה (בשלמותם) והסוכר ומביאים לרתיחה.

• מנמיכים ללהבה קטנה ככל האפשר, ומבשלים ללא מכסה במשך שעתיים או עד שהרוטב מתעבה. מידי פעם מערבבים. בתום הבישול, מוציאים את הפטרוזיליה ושומרים בצד.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

הכנת הפסטה:
• שוברים את הספגטי לשניים, והעבירו לסיר יבש, רחב ונמוך.

• מכסים את הפסטה במים קרים, ומבשלים על אש בינונית, עד שהפסטה מתרככת.

• מסירים מהאש, מסננים, מעבירים לקערה ומערבבים עם הרוטב.

צפו בסרטון שמדגים איך עושים את זה:

 

הגשה: למנה מושלמת, מניחים מספר כפות מהפסטה בצלחת אישית, מגרדים מעל גבינת פרמזן, מוסיפים פרוסות בגט או ג'בטה פרוסה דק קלויות, מרוחות בממרח פסטו או טפנד זיתים וכוס יין לבן צונן.