אופים ונהנים

מתכון לעוגיות מזל נהדרות של מרת'ה סטיוארט

עתידות: אתם הולכים להכין את העוגיות האלו. כי הן פשוטות כל כך להכנה, טעימות לא פחות ובעיקר מעניקות זמן איכות מלא הנאה עם הילדים • מתכון לעוגיות מזל סיניות של אשפית המטבח מרת'ה סטיוארט (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגיות מזל קראנצ'יות כמו שרק מרת'ה סטיוארט יודעת לעשות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • 3 חלבונים מביצים בגודל L
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • תרסיס שמן

אופן הכנת עוגיות מזל:

רגע לפני: למה אתם הולכים להכין את העוגיות האלו? כי הן פשוטות כל כך להכנה, טעימות לא פחות ובעיקר מעניקות זמן איכות מלא הנאה עם הילדים: מתכון לעוגיות מזל סיניות של אשפית המטבח מרת'ה סטיוארט.

מדובר בקינוח האהוב ביותר בסין, עם טוויסט מעניין: בתוך העוגיות מטמינים פתק עם "נבואה" משעשעת, ואחרי האפייה יושבים יחד ונהנים משעה של "גילוי עתידות".

ציוד נדרש: רצועות נייר באורך 10 ס"מ עם משפטים "נבואיים" (לדוגמה, "עוד יומיים תפגוש איש מסתורי", "בעוד חודשיים תתחתני").

• מחממים את התנור ל־200 מעלות, ומשמנים בנדיבות תבנית שטוחה וגדולה.

• מנפים את הקמח, וטוחנים היטב את הסוכר במטחנת קפה (אם אין לכם מטחנה, עטפו את הסוכר בשתי שקיות ניילון, ועשו זאת ידנית עם פטיש שניצלים).

• בקערת מיקסר, מערבבים את החלבונים והסוכר במהירות בינונית במשך 30 שניות, עד שנוצרות בועות גדולות.

• מוסיפים את הקמח והמלח למיקסר, וממשיכים לערבל עד לטמיעה מוחלטת.

• מוסיפים את החמאה המומסת, השמנת המתוקה ותמצית השקדים ומערבלים במשך כחצי דקה, עד שמתקבלת בלילה אחידה.

כדי לעצב את העוגייה, יש לעבוד במהירות כי היא מתקשה מהר מאוד. לכן כדאי להיעזר בעוד ידיים או לאפות 2-3 עוגיות בכל פעם.

• ליצירת העוגיות: מניחים כפית מהבלילה על התבנית המשומנת, ועם גב הכפית יוצרים עיגול דק בקוטר 10 ס"מ. כך, עד שישנם לפחות 40 עיגולים.

• מכניסים לאפייה במשך 8 דקות - באמצע האפייה מסובבים את התבנית, עד שהעיגולים מזהיבים בשוליים.

• מוציאים את התבנית מהתנור, מחליקים מרית או סכין מתחת לעוגייה, ומניחים על מגבת נקייה.

• במרכז העיגול מניחים את רצועת הניר עם המשפט "הנבואי" שהכנתם מראש.

• מקפלים את העיגול לשניים, אוחזים בקצוות ובעזרת שוליים של כוס מכופפים כלפי מטה את החלק הסגור של העוגייה.

או פשוט, צפו בסרטון הזה (העבירו לדקה 0:48):

• מעבירים את העוגיות לצינון. ניתן לאחסן עד שבוע בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

יש לכם רעיונות מקוריים ל"עתידות"? שתפו אותנו!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר