לכבוד שבת

מתכון לטורטיה במילוי בשר ופטריות - מאפה קריספי קוצר מחמאות

סעודת השבת אצלנו לא שלמה בלי המאפים השווים האלה שסוגרים את פינת הדגים ופותחים את התיאבון לעיקרית: מתכון לטורטיה במילוי בשר ופטריות - מאפה קריספי, קוצר מחמאות וקל להכנה (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
טורטיה במילוי בשר ופטריות - מאפה קריספי קוצר מחמאות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 10 טורטיות קטנות
  • 500 גרם בשר טחון
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן
  • 3 שיני שום
  • 10 פטריות
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור
  • למריחה: ביצה טרופה
  • לקישוט: שומשום שחור/לבן, קצח

אופן הכנת מאפה בשר:

רגע לפני: סעודת השבת אצלנו לא שלמה בלי המאפים השווים האלה שסוגרים את פינת הדגים ופותחים את התיאבון לעיקרית: מתכון לטורטיה במילוי בשר ופטריות - מאפה קריספי, קוצר מחמאות וקל להכנה.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות.

• קוצצים דק את הבצל, כותשים את שיני השום ופורסים את הפטריות.

• מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את הבשר למחבת, ומפוררים עם כף עץ. מטגנים עד שהנוזלים מתאדים לגמרי.

• מוסיפים את השום הכתוש, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ומערבבים יחד במשך כמה דקות. מסירים מהאש.

• במרכז כל טורטיה מניחים 2 כפות ממלית הבשר.

• מקפלים לחצי את הטורטיה, ומהדקים היטב את הקצוות.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים עליה את הטורטיות.

• מורחים כתל טורטיה בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום שחור/לבן או קצח.

• אופים במשך 20 דקות, עד להזהבה.

• מגישים חם לצד רוטב ברביקיו. ניתן לחמם על הפלטה 5 דקות לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר