פרגיות על מצע סלט כרוב וגזר ברוטב סויה
פרגיות על מצע סלט כרוב וגזר ברוטב סויה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 6 פרגיות נקיות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 גזרים גדולים
  • 1 ראש כרוב לבן לא גדול
  • 6 שיני שום כתושות
  • 6 טיפות שמן שומשום
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 3 כפות רוטב סויה מתוקה
  • 2 כפות רוטב סויה מלוחה
  • 3 כפות דבש
  • לקישוט: שומשום שחור/ לבן, תלתלי בצל ירוק

אופן הכנת פרגיות על מצע לבן-כתום:

אאא

רגע לפני: ככה אנחנו אוהבים את העיקרית לשבת: טעימה, עסיסית וכל כך קלה להכנה. מתכון לפרגיות על מצע סלט כרוב וגזר ברוטב סויה. מכינים בנפרד ומאחדים סמוך להגשה.

• מניחים את הפרגיות בקערה, מצפים היטב בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.

• מחממים פלנצ'ה היטב, וצולים את הפרגיות במשך 2-3 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה.

• בעזרת פומפייה או מג'ימיקס, מגרדים דק את הגזר ומעבירים לקערה.

• חותכים לרצועות דקות ככל האפשר את הכרוב, ומוסיפים לקערת הגזר.

• מתבלים את הכרוב והגזר ברטבי הסויה, השום הכתוש, ג'ינג'ר ודבש, ומערבבים היטב.

• רגע האיחוד: סמוך להגשה, מניחים בצלחת אישית מספר כפות מסלט הכרוב והגזר, מעל מניחים פרגית או שתיים כשהן חמות ונוטפות, ועליהן מפזרים שומשום שחור'לבן ותלתלי בצל ירוק.

 אגב, אם אין לכם פרגיות - עדיין יש לכם סלט נהדר לשבת בסגנון אסייתי.