עוף צלוי על האש
עוף צלוי על האש (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(7 מנות):

  • 6-8 כרעי עוף מחולקים למשולשים ושוקיים
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת עוף צלוי על האש:

אאא

רגע לפני: יצאתם לטיול בחיק הטבע, ובחרתם לנפנף במנגל? כך תכינו עוף צלוי על האש כמו אלופים עם רוטב ברביקיו מושלם. זה רק נשמע מסובך, בפועל כל העסק לוקח פחות משעה. אה, והגדרת "טיול בחיק הטבע" רחבה מספיק כדי להסתפק רק במרפסת עם הנוף לשכנים.

ציוד נדרש: מברשת למריחת הרוטב על העופות

• ראשית, מכינים מראש את רוטב הברביקיו בו משרים את העוף.

>> מתכון לרוטב ברביקיו מושלם

• מפשירים היטב את העופות.

• מבעירים גריל פחמים לטמפרטורה בינונית - לרמת חום כזו שאתם יכולים להניח את היד בגובה של 12 סנטימטרים מעל המנגל במשך 5-7 שניות בלי לחטוף כוויה), ומשאירים שליש מהמנגל ללא פחמים.
אם אתם משתמשים במנגל חשמלי, מכוונים את אחד המבערים לחום נמוך או לא מדליקים אותו בכלל, ומחממים אותו למשך 15 דקות לפני תחילת הצלייה.

• מערבבים היטב כוס אחת של רוטב הברביקיו עם כוס מים. שומרים בצד.

• מפזרים בנדיבות מלח ופלפל שחור על נתחי העוף, ומסדרים אותם על הגריל.

• צולים את העוף במשך 5 דקות מצד אחד, מברישים את הנתחים ברוטב הברביקיו והופכים לצד השני. צולים במשך 10 דקות נוספות. הופכים שוב באמצע.

• כאשר העוף משחים, מעבירים את הנתחים לצד "הקריר" של הגריל (שהשארנו ללא פחמים), ונותנים להם להתבשל במשך 15-20 דקות נוספות, עד שהעור פריך ופנים העוף אינו ורוד, אלא לבן ועסיסי.

• מחזירים את העופות למרכז הגריל, מברישים שוב ברוטב, צולים במשך 5 דקות נוספות ומסירים מהאש.

• נותנים לעוף לנוח כמה דקות, ורק אז מגישים. ההמלצה שלנו? סחטו מעט לימון על העופות ופזרו פטרוזיליה קצוצה, והגישו עם ירקות טריים פרוסים לרצועות.

יש לכם רעיונות לרטבי גריל נוספים? שתפו אותנו בתגובות!