רטטוי - תבשיל ירקות צרפתי מהיר, קליל וטעים
רטטוי - תבשיל ירקות צרפתי מהיר, קליל וטעים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 חציל קטן
  • 2 קישואים קטנים
  • 3 עגבניות בינוניות
  • 2 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס מים קרים
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת רטטוי:

אאא

רגע לפני: כשצרפתים רוצים ארוחה מהירה ומשביעה, הם מכינים רטטוי - תבשיל מהיר וקל הכנה שמאחד ירקות קיץ לתבשיל ססגוני ומוצלח שמתאים ליד אורז או קוסקוס, ואף כבסיס לשקשוקה.

• פורסים לרצועות דקות את הפלפלים.

• פורסים לעיגולים אלכסוניים או לקוביות את החציל והקישואים.

• חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, וקוצצים את השום.

• מחממים את השמן בסיר רחב או מחבת כבדה, מוסיפים את רצועות הפלפלים והשום, ומטגנים יחד על אש בינונית-גבוהה במשך 2 דקות, עד שהפלפלים מתרככים.

• מוסיפים את החצילים והקישואים, ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב מידי פעם - עד שהחציל משחים והירקות מתרככים.

• מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מבשלים במשך כחצי דקה, ומוסיפים את המים.

• מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים בסיר מכוסה במשך 4 דקות, או עד שהירקות רכים והרוטב מסמיך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!