עוגת תפוחים בחושה נהדרת
עוגת תפוחים בחושה נהדרת (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 6 תפוחי עץ ירוקים מסוג גרנד סמית
  • 1/4 2 כוסות קמח לבן
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 6 ביצים
  • 1 אבקת אפיה
  • 3/4 כוס שמן
  • 25 גרם חמאה
  • 1/2 כפית קינמון

אופן הכנת עוגת תפוחים בחושה:

אאא

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל שווה.

• ממיסים את החמאה במחבת, ומוספים את קוביות תפוחי העץ, 2 כפות סוכר ואת הקינמון ומערבבים. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות.

• מפרידים בזהירות את הביצים, ובקערת מיקסר מקציפים היטב את החלבונים עם שאר הסוכר.

• מנמיכים את המהירות, ומוסיפים את השמן בזילוף דק.

• מכבים את המיקסר, ובעזרת מרית מקפלים לתוך הקציפה את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים היטב.

• מוסיפים את החלמונים לבלילה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

• בתבנית עגולה, מסדרים את התפוחים המבושלים בשכבה אחת, ועליה יוצקים את התערובת, ומשטחים.

• אופים במשך 40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.