אטריות אורז (נודלס) עם ירקות מוקפצים
אטריות אורז (נודלס) עם ירקות מוקפצים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 1 חבילת אטריות אורז (250 גרם)
  • 3 כפות שמן בוטנים (או קנולה)
  • 2 כפות שום כתוש
  • 1/2 כוס בצל סגול קצוץ
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 1 כוס כרוב ירוק קצוץ גס לאורך
  • 1/2 כוס גזר מגורד
  • 1 כף רוטב צ'ילי
  • 3 כפות רוטב סויה

אופן הכנת נודלס וירקות מוקפצים:

אאא

רגע לפני: מנה אסייתית מושלמת לקיץ - מינימום עבודה, מקסימום טעם: מתכון לנודלס וירקות מוקפצים ברוטב פיקנטי מתקתק. עיקרית קלילה או תוספת נהדרת לחזה עוף מוקפץ.

• מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן, ומסננים מנוזלים. מניחים בצד ועוברים להקפצת הירקות.

• מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומטגנים במשך 30 שניות, או עד שעולה ריח מהשום.

• מוסיפים את הבצל הקצוץ והסוכר, מערבבים ומטגנים במשך 2 דקות או עד שהבצל מתרכך.

• מוסיפים את הכרוב, הגזר, רוטב הצ'ילי ורוטב הסויה, מערבבים ומקפיצים יחד במשך 5 דקות, או עד שהכרוב נהיה מעט פריך.

• מוסיפים לירקות את האטריות המבושלות, ומקפיצים יחד במשך 3-4 דקות.

• מגישים חם או קר בצלחות אישיות. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ושומשום. ניתן להגיש כתוספת לחזה עוף מוקפץ.

ואיך אתם מגישים את האטריות שלכם?