עוף בציפוי קראנצ' עשבי תיבול
עוף בציפוי קראנצ' עשבי תיבול (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 6 פרגיות ללא עצמות וללא עור או 4 פילטים של חזה עוף
  • 1 בצל בינוני
  • 1-2 כפות עשבי תיבול אהובים קצוצים (טרגון, מרווה, פטרוזיליה, תימין ועוד)
  • 2 כפות טחינה
  • קמח לציפוי
  • 1/4 כוס שמן
  • שמן לטיגון

אופן הכנת עוף בציפוי פריך:

אאא

רגע לפני: בינתיים, כשנתחי העוף בשמן, זה בדיוק הזמן להכין סלט ירקות מרענן ומתובל היטב, ולהגיש יחד. מתכון לעוף בציפוי קראנצ' עשבי תיבול שלוקח לא יותר מ-15 דקות.

• קוצצים גס את הבצל, ומעבירים למעבד מזון יחד עם עשבי התיבול והטחינה. מעבדים יחד לתערובת סמיכה וחלקה, ומוסיפים תוך כדי בהדרגה את השמן.

• יוצקים את התערובת לקערה רחבה, ממלאים קמח בצלחת שטוחה ומסדרים את העופות בכלי כשהם נקיים ומוכנים לטיגון.

• מחממים במחבת שמן בגובה חצי סנטימטר לטיגון.

• טובלים כל נתח עוף בתערובת הסמיכה, ואז בקמח, ושוב בתערובת ושוב בקמח - ומורידים בזהירות לשמן החם. 

• מגישים חם לצד פלחי לימון, וסלט ירקות עשוי היטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!