מתכון לעוף בתנור עם ענבים ורוזמרין
מתכון לעוף בתנור עם ענבים ורוזמרין (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 8 חלקי עוף נקיים
  • 500 גרם ענבים אדומים מגולענים
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 ענפי סלרי אמריקאי
  • 6 שיני שום
  • 1 ענף רוזמרין
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כוסות מיץ ענבים
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת עוף בתנור וענבים:

אאא

רגע לפני: קדרת קיץ נהדרת לשולחן השבת: מתכון לעוף בתנור עם ענבים ורוזמרין. נשמע מאתגר? אל תחששו. המתיקות העסיסית והארומה הכובשת של הענבים יעשו רק טוב לעוף.

• כותשים את השום, ומערבבים בקערה יחד עם הדבש, החומץ, ענף הרוזמרין ומתבלים במלח ופלפל שחור.

• משרים את חלקי העוף בתערובת למשך חצי שעה.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• קוצצים את הסלרי, וחוצים את הענבים.

• מוזגים את מיץ הענבים לתבנית חסינת אש, מוסיפים את הסלרי והענבים, וביניהם מסדרים את העופות המושרים.

• אופים במשך 50 דקות, עד שהעופות משחימים וניגר עסיס מהענבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!