מתכון לסלט אטריות אורז ומלון בתיבול פיקנטי

כי חם, כי חופש וכי זה בדיוק הזמן לגוון בארוחות: מתכון לסלט אטריות אורז וכדורי מלון בתיבול פיקנטי - מנת קיץ עסיסית ומרעננת. כדי שהסלט הזה יצא מושלם, כדאי להצטייד בכף פריזאית (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
כדורי מלון - לא תאמינו מה אפשר לשדך להם. אטריות אורז, למשל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 מלון כתום
  • 2 כוסות אטריות אורז מבושלות ומסוננות
  • 3/4 כוס בוטנים קלופים קלויים
  • 3 ענפי בצל ירוק
  • חופן נבטים סיניים
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • קמצוץ צ'ילי גרוס יבש
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 6 טיפות שמן שומשום
  • 1 כף חומץ
  • 1 כפית שטוחה חמאת בוטנים

אופן הכנת סלט קיץ פיקנטי:

רגע לפני: כי חם, כי חופש וכי זה בדיוק הזמן לגוון בארוחות: מתכון לסלט אטריות אורז וכדורי מלון בתיבול פיקנטי - מנת קיץ עסיסית ומרעננת.

ציוד נדרש: כף פריזאית

• מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן, מסננים היטב מנוזלים ומצננים.

• קוצצים את הבצל הירוק.

• בעזרת כף פריזאית (ראו תמונה), קורצים מהמלון כדורים עגולים ויפים.

• מערבבים בקערה את אטריות האורז, כדורי המלון, הבצל הקצוץ והבוטנים הקלויים. מעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות.

• בצנצנת קטנה מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב, לנוזל אחיד (אמולסיה).

• סמוך להגשה, מחלקים את הסלט לכלים אישיים, ויוצקים מעל את הרוטב.

יש לכם סלטים לא שגרתיים אהובים? שתפו אותנו!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר