מה אוכלים היום?

מתכון לביצה אפויה בתוך עגבניה - כמו שקשוקה, אבל לא

כך תהפכו את החביתה של ארוחת הערב למנה אטרקטיבית: מתכון לביצה אפויה בתוך עגבניה - מרכיבים של שקשוקה, טכניקה קצת שונה והרבה יותר פשוטה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרכיבים של שקשוקה, טכניקה פשוטה יותר: ביצה אפויה בעגבניה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 8 עגבניות בינוניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 8 ביצים גדולות
  • 1/4 כוס חלב
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת (או גבינה צהובה מגורדת)
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • לקישוט: בצל ירוק

אופן הכנת ביצה אפויה בעגבניה:

רגע לפני: כך תהפכו את החביתה של ארוחת הערב למנה אטרקטיבית: מתכון לביצה אפויה בתוך עגבניה - מרכיבים של שקשוקה, טכניקה קצת שונה והרבה יותר פשוטה.

• מחממים את התנור ל-190 מעלות.

• מסירים את השליש העליון של העגבניות, ובעזרת כף גורפים את הקרביים לקערה (מאוחר יותר, תוכלו לתבל במלח וקצת חריף ויש לכם סלסה נהדרת).

• משמנים בשמן הזית מחבת שמתאימה לתנור, או תבנית עם שוליים מעט גבוהים.

• מסדרים על המחבת או התבנית את העגבניות, ובתוך כל עגבניה יוצקים ביצה, כף חלב וכף גבינה מגורדת, וזורים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

• מכניסים לאפייה למשך 15-17 דקות, עד שהעגבניות מתרככות, החלבונים מתמצקים והחלמון עוטה קרום ג'לי-קשיח.

• מצננים 5 דקות, ומגישים עם בצל ירוק קצוץ מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר