זו דרך גרועה לרוקן את קרש החיתוך
זו דרך גרועה לרוקן את קרש החיתוך (צילום: shutterstock)
אאא

באתר רדיט (reddit - מערכת קהילות מקוונות פופולרית ברשת) נפתח אשכול בו חולקים הגולשים את טעויותיהם במטבח, ודרכים לתיקון. וכיוון שאמנם "מטעויות לומדים", אבל תמיד עדיף שזו תהיה הטעות של מישהו אחר.

החוקים על פי גולשי רדיט - 19 דברים שממש לא כדאי לעשות במטבח:

1. לעולם אל תרוקנו את קרש החיתוך עם הסכין. זו הדרך המהירה להקהות את הלהב, וחבל. (Baccus82)

2. אל תוסיפו קמח או עמילן לנוזל חם. זה יקשה על ערבוב החומרים, ויגרום ליצירת גושים. במקום זאת, ערבבו תחילה את חומרים היבשים עם נוזל קר, וטרפו את התערובת לתוך הנוזל החם. (ThePrimCrow)

3. לעולם אל תשתמשו בכפפות רטובות כשאתם באים במגע עם סירים חמים או תבניות שרק הוצאתם מהתנור. בד רטוב מוליך חום מהר יותר מבד יבש. (Razain86)

4. אל תשימו כלי זכוכית חם על משטח רטוב או סיר/מחבת חמים על שולחן זכוכית או נוזל חם בכוס זכוכית. התוצאה: הזכוכית תתנפץ ותצטרכו לנקות בלגן רציני (אלא אם כן זו זכוכית פיירקס - חסינת אש). (JimmyL2014)

5. לעולם אל תגישו מנה לפני שטעמתם אותה. כמעט תמיד יהיה חסר עוד קצת מלח. (Amliebsten)

6. לעולם אל תשכחו לשטוף ידיים אחרי שקצצתם פלפל צ'ילי. העיניים שלכם יודו לכם. (Magicbullets)

7. אל תבלבלו בין סודה לשתייה לאבקת אפייה. הדברים לא יסתדרו כמו שאתם מקווים. אמנם שתיהן מסייעות להתפחת הבצק, הן עובדות בדרכים שונות לחלוטין. (Taramonia)

8. לעולם אל תנסו לתפוס סכין נופל. פשוט קחו צעד אחורה. (kirkl3s)

9. הימנעו ממגע של טפלון בכלי מתכת - כמו כפות מתכת או אחסון כלי מתכת על טפלון. זה הורס את ציפוי הטפלון. (Andre_the_Pliant)

10. אסור לערבב מים ושמן חם. אתם עלולים לחטוף כוויות מכל מה שיקפוץ לאוויר, ואף עלולה להתפתח שריפה. (Nothesharpest)

11. אל תשתמשו בסכין קהה. זה הרבה יותר מסוכן מסכין עם הלהב החד בעולם. (Every_Name_Is_Tak3n)

12. פשוט אל תנסו להקציף חלבונים אם טיפת חלמון (הצהוב) השתרבבה פנימה. חסכו לעצמכם עוגמת נפש והתחילו מחדש. (Colakoala200)

13. מלח יכול לחולל פלאים באוכל, ולחרב אותו מהיסוד. למדו איך לתבל נכון (PukasScondor)

14. אל תשכחו: זכוכית חמה נראית כמו זכוכית קרה, בפועל שתיהן מרגישות שונה מאוד (Thesteveinator)

15. לא מערבבים אורז בזמן הבישול. נותנים לאורז להתבשל ללא הפרעות, והוא כבר יעשה את שלו. (Zeppo_is_Dead)

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

16. אל תלושו בצק בשתי ידיים. תמיד תשאירו יד אחת נקייה. אי אפשר לדעת מה יקרה (Someredditorswife)

17. לקבלת תוצאות אפייה מושלמות, השתמשו בכוסות מדידה ולא במידות מופשטות של כוסות וכפות. (Pyroboy5)

18. לא חותכים סטייקים מיד אחרי הצלייה. תנו להם זמן לנוח, והם יהיו עסיסיים אפילו יותר. (Yunohavenameiwant)

19. אם במקרה פרצה אש בתנור שלכם, אל תפתחו את הדלת. הפתיחה תאכיל את האש בחמצן ורק תגביר אותה. במקום זאת, כבו את התנור. אם האש לא כבתה בעצמה, זה הזמן לצלצל ל-102. (Chasing Amy-)