שקשוקה עם גבינת פטה - משפחתית עסיסית
שקשוקה עם גבינת פטה - משפחתית עסיסית (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה50 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 1 פלפל אדום גדול
  • 3 שיני שום
  • 1/2 ק"ג עגבניות (עדיף מסוג תמר)
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/8 כפית פלפל קאיין (לבחירה)
  • 1/4 כיפת פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 1/4 1 כוסות גבינת פטה מפוררת (גם גבינה צהובה תעשה את העבודה)
  • 6 ביצים גדולות
  • לקישוט: כוסברה קצוצה

אופן הכנת שקשוקה ופטה:

אאא

רגע לפני: לא ברור מה כיף יותר - להגיד את זה או להכין את זה (ש-ק-ש-ו-ק-ה), כך או כך, לשקשוקה מקום של כבוד בשולחן הישראלי והיא לגיטימית לארוחת בוקר, צהריים או ערב באותה מידה. שקשוקה טובה נמדדת בעסיסיות שלה. הנה מתכון לשקשוקה משפחתית עם טוויסט: לקראת סוף הבישול מפזרים מעל השקשוקה גבינת פטה, ומכניסים לתנור. הגבינה נמסה מעל השקשוקה והכל הופך לחגיגה מענגת חך שכולם יאהבו.

ציוד נדרש: מחבת שמתאימה גם לאפייה

• קוצצים גס את העגבניות והפלפל האדום.

• חוצים את הבצל, ופורסים לחצאי טבעות דקות.

• פורסים דק את השום.

• מחממים את התנור ל-190 מעלות.

• מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים את הבצל והפלפל האדום ומבשלים במשך 20 דקות, עד לריכוך מלא.

• מוסיפים את השום, ומבשלים במשך 1-2 דקות נוספות, עד שהשום מתרכך.

• מתבלים בכמון, פפריקה ופלפל קאיין, מערבבים ומבשלים במשך דקה.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומבשלים במשך 10 דקות, עד שהעגבניות מגירות נוזלים.

• מערבבים לתוך הירקות את גבינת הפטה המפוררת, ושוברים מעל השקשוקה את הביצים. מתבלים כל ביצה במעט מלח ופלפל שחור. 

• מסירים אתה מחבת מהאש, ומכניסים לתנור לאפייה במשך 7-10 דקות, עד שהביצים מתמצקות. מוציאים מהתנור.

• מגישים חם עם כוסברה קצוצה מפוזרת מעל ולחם שחור טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!