אבטיח עגבניות עם גבינת פטה - הסלט הכי מיוחד של הקיץ
אבטיח עגבניות עם גבינת פטה - הסלט הכי מיוחד של הקיץ (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 4-6 עגבניות גדולות ובשלות או סלסלת עגבניות שרי
  • אבטיח בינוני ללא גרעינים
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין
  • 1 כוס גבינת פטה מפוררת
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • עלי רוקט
  • לקישוט: אגוזי מלח קצוצים ו/או שומשום שחור ולבן

אופן הכנת סלט אבטיח ועגבניות:

אאא

רגע לפני: כל מה שטוב בקיץ בקערה אחת: סלט מלוח ומתוק, עם רמז חומציות. למתכון הזה בחרו בעגבניות הכי טובות שתוכלו למצוא, אבטיח קר וגבינה איכותית כדי למקסם את ההנאה מהסלט.

• קוצצים את העגבניות לקוביות או חוצים לשניים את עגבניות השרי ומעבירים לקערה.

• חותכים לקוביות בגודל 1 סנטימטר מרובע ומוסיפים לקערה.

• מתבלים את האבטיח והעגבניות בכפית מלח, ומשהים בצד למשך 5-10 דקות.

• הכנת הרוטב: מערבבים יחד את החומץ ושמן הזית, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

• מוספים את גבינת הפטה המפוררת ועלי הרוקט לקערה, יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים אגוזי מלך קצוצים וחופן שומשום לבן ושחור ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!