עוף אפוי בציפוי קראנצ' חרדל ועשבי תיבול
עוף אפוי בציפוי קראנצ' חרדל ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 4 ירכי עוף מחולקים למשולשים ושוקיים או 8 שוקיים
  • 1/2 1 כוסות פירורי לחם (מלחם לא טרי)
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית תימין, טרגון, פפריקה או בזיליקום
  • 6 כפות חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת עוף בציפוי פריך:

אאא

רגע לפני: כמו שניצל, אבל לא: מתכון לעוף אפוי בציפוי קראנצ' חרדל ועשבי תיבול - ארוחה מהירה בתנור שהכי טעים להגיש עם תפוחי אדמה אפויים ולא להתווכח על כמויות הקטשופ. בכל זאת, כמעט שניצל.

ציוד נדרש: תבנית צלייה לצנור

• מחממים את התנור ל-200 מעלות.

• מערבבים בצלחת שטוחה את פירורי הלחם, השום הכתוש, הפטרוזיליה, עשבי התיבול, מלח ופלפל שחור.

• בעזרת מברשת, מורחים את נתחי העוף במעט חרדל, ומצפים בתערובת פירורי הלחם המתובלת.

• מסדרים את העופות בתבנית צלייה לתנור, ומכניסים לאפייה למשך 30-40 דקות, עד שהעוף מקבל גוון שחום יפה.

• מגישים חם לצד תפוחי אדמה אפויים וסלט מרענן.

>> מתכון לתפוחי אדמה אקורדיון בתנור

>> מתכון לתפוחי אדמה אפויים עם עגבניות ורוזמרין

>> מתכון לתפוחי אדמה ועגבניות בתנור

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!