מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל קישואים עם עגבניות ובזיליקום

אפשר לשדך למנה הזו דגים או בשר, אבל גם עם פרוסת לחם טרי היא מסתדרת לא רע: מתכון לתבשיל קישואים עם עגבניות ובזיליקום שממטבחי הכפריים בצרפת הפך למנת גורמה לגיטימית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
תבשיל קישואים עם עגבניות ובזיליקום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 670 גרם קישואים בינוניים (לשדרוג, ניתן להחליף 2 קישואים בחצילים קטנים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 400 גרם עגבניות בשלות
  • 1-2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת תבשיל קישואים ועגבניות:

רגע לפני: אפשר לשדך למנה הזו דגים או בשר, אבל גם עם פרוסת לחם טרי היא מסתדרת לא רע: מתכון לתבשיל קישואים עם עגבניות ובזיליקום שממטבחי הכפריים בצרפת הפך למנת גורמה לגיטימית.

• פורסים לפרוסות דקות או חותכים לקוביות שוות את הקישואים (והחצילים).

• מגדרים את העגבניות בפומפייה או מקלפים וחותכים לקוביות או פורסים לחצאי עיגולים - לבחירתכם. מסירים את הזרעים.

• מחממים כף שמן זית במחבת כבדה רחבה, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הקישואים (והחצילים), וצורבים קלות עד לריכוך הירקות במשך 3-5 דקות. מידי פעם מטלטלים את המחבת. מוציאים מהמחבת לכלי נפרד.

• מוסיפים כף שמן זית למחבת הריקה, כותשים את השום ומטגנים פחות מחצי דקה, עד שעולה ריח של שום. מוסיפים את העגבניות, ומבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ, במשך 5 דקות.

• מחזירים את הקישואים (והחצילים) למחבת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומנמיכים לאש בינונית. מבשלים יחד, ומערבבים לעתים קרובות.

• כשהעגבניות מגירות נוזלים והקישואים רכים, מתבלים מוסיפים את הבזיליקום, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.

• מסירים מהאש ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

עם מה תגישו את התבשיל? שתפו אותנו!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר