מאפינס שאפשר להוסיף להם מה שרוצים
מאפינס שאפשר להוסיף להם מה שרוצים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(12 מנות):

  • 1/4 2 כוסות קמח
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חלב
  • 60 גרם חמאה
  • 4 כפות שמן
  • לתוספת: 1/2 1 כוסות של פירות חתוכים לקוביות / אוכמניות / אגוזים קצוצים / שוקולד קצוץ

אופן הכנת מאפינס:

אאא

רגע לפני: מאפינס הם כמו בד קנבס ריק שרק מתחנן ליצירתיות שלכם. זה מתכון בסיסי למאפינס שאפשר להוסיף להם מה שרוצים: פירות, אגוזים, שוקולד או כל תוספת אהובה אחרת.

ציוד נדרש: 12 תבניות לאפיית מאפינס, עדיף מטפלון

• מחממים את התנור ל-175 מעלות ומשמנים קלות את התבניות.

• בקערה גדולה מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי) יחד עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה.

• ממיסים את החמאה.

• יוצרים חור במרכז החומרים היבשים, ויוצקים לתוכו את הביצים, החלב, החמאה המומסת והשמן. מערבבים היטב במשך 1-2 דקות.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• בעזרת מרית גומי, מקפלים לתוך התערובת את התוספת שבחרתם, ומערבבים היטב במשך דקה. לגיוון, ניתן לבחור בכמה תוספות, לחלק את בלילת המאפינס למספר קערות, ובכל אחת לשים תוספת אחרת.

• יוצקים מהבלילה ל-3/4 מגובה התבנית, ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

• מצננים לפחות 15 דקות ומגישים או ששומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

איזו תוספת בחרתם למאפינס שלכם?