מלפפונים חמוצים תוצרת בית - תמיד טוב יותר
מלפפונים חמוצים תוצרת בית - תמיד טוב יותר (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 12 מלפפונים קטנים ובשרניים
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות זרעי חרדל
  • 1 גבעול שמיר טרי
  • 2 כוסות חומץ תפוחים
  • 1/4 1 כוסות מים
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנת מלפפונים חמוצים:

אאא

"אה, את המלפפונים המדהימים האלה? אני הכנתי"

כדי שתוכלו להשוויץ גם שהנשנוש הנהדר הזה הוא לגמרי תוצרת הידיים שלכם, תצטרכו פשוט לעקוב אחר השלבים הבאים:

ציוד נדרש: צנצנת זכוכית אטומה 2 ליטר או 2 צנצנות בגודל 1 ליטר כל אחת

• כותשים את השום.

• מכניסים את המלפפונים לצנצנת יחד עם השום הכתוש, זרעי החרדל וגבעול השמיר.

• בסיר קטן, מבשלים על אש בינונית-גבוהה את חומץ התפוחים, המים, המלח והסוכר. מביאים לרתיחה, ומסירים מהאש.

• יוצקים את הנוזל לצנצנת ואוטמים היטב.

• מכניסים למקרר למשך יומיים לפחות, עד שבועיים.

עם מה אתם אוהבים את החמוצים שלכם?