נוטלה בגרסה הבריאה: ממרח שוקולד ביתי
נוטלה בגרסה הבריאה: ממרח שוקולד ביתי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כוסות אגוזי לוז
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 3 כפות אבקת קקאו

אופן הכנת ממרח שוקולד:

אאא

רגע לפני: מתלבטים עם מה למרוח לילד בסנדוויץ'? מצד אחד, שוקולד לא בא בחשבון, מצד שני, אי אפשר לשלוח אותו כל יום עם גבינה וירקות - כי למי יש זמן להשקיע. הנה מתכון לממרח שוקולד ביתי - מתוק וטעים כמו נוטלה, רק בלי נקיפות מצפון.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ואופים את אגוזי הלוז במשך 10 דקות. מוציאים ומצננים.

• מכניסים את אגוזי הלוז הקלויים למעבד מזון, ומעבדים במשך 10 דקות, עד לטחינה מלאה.

• מוסיפים למעבד המזון את הקקאו וסירופ המייפל, ומעבדים שוב עד לאיחוד מלא. מוסיפים בהדרגה את המים.

• יוצקים לכלי אטום ומאחסנים במקום מוצל וקריר (לא מקרר) עד שבוע.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!