כל מה שאדם צריך לדעת: בצק פיצה בסיסי
כל מה שאדם צריך לדעת: בצק פיצה בסיסי (צילום: shuttertstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות שמן זית, ועוד קצת לעיבוד הבצק
  • 1 כפית מלח
  • 3 כוסות קמח, ועוד קצת לקימוח משטח העבודה
  • 1 כוס מים פושרים

אופן הכנת בצק פיצה:

אאא

רגע לפני: אם יש תחום ידע שכל אחד חייב לגלות בו שליטה מסוימת, הוא הכנת בצק פיצה. זה פשוט, זה קל ותמיד שימושי: מתכון בסיסי לבצק פיצה - התוספות עליכם. תתפרעו.

• יוצקים את המים לקערת מיקסר עם וו לישה (או לקערה רגילה, אם החלטתם לעבוד ידנית), ומפזרים מעל את השמרים. משהים 5 דקות, עד שנוצר קצף.

- היזהרו ממים חמים. הם יבטלו את פעולת השמרים והבצק לא יתפח -

• מוסיפים את הסוכר, השמן והמלח לתערובת השמרים, ובאטיות מתחילים לעבד יחד את החומרים, תוך כדי הוספת הקמח בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד. אפשר לעבד מעט ידנית, לקבלת כדור חלק.

• משמנים קלות את הקערה, מניחים בה את כדור הבצק, ומכסים בניילון נצמד. מניחים את הקערה באזור חמים, ומתפיחים למשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים. כדור אחד עוטפים בניילון ומכניסים להקפאה עד 3 חודשים.

• בכדור השני משתמשים עכשיו. מרדדים לעיגול בקוטר 30 סנטימטרים, מברישים בשמן זית ומוסיפים את התוספות האהובות עליכם.

• אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות, במשך 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.

באילו תוספות בחרתם?