ממרח פסטו
ממרח פסטו (צילום: shutterstock)
אאא

רגע לפני: עושים סוף לסנדוויצ'ים משעממים: הנה 3 ממרחים מנצחים שתמיד כיף לשמור במקרר, ולשלוף כשרוצים. מה יש לנו כאן? מתכון לממרח פסטו, מתכון לממרח זיתים ומתכון לממרח עגבניות מיובשות שהכי טעימים כשהם תוצרת בית.

ממרח פסטו

2 צרורות בזיליקום טרי

חופן צנוברים

מיץ מלימון אחד סחוט

3 שיני שום

1 כוס שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

• מפרידים את העלים מהגבעולים (וכך מונעים מרירות), מניחים את העלים במעבד מזון עם הלהב.

• מוסיפים את השום, הלימון, הצנוברים והמלח, וטוחנים לתערובת אחידה. תוך כדי מזלפים את שמן הזית, עד לקבלת מרקם ממרחי.

• שומרים במקרר בצנצנות מעוקרות או מחלקים למנות ומקפיאים.

ממרח זיתים

1 פחית שימורים של זיתים ירוקים מגולענים 

2 כפות מיונז

2 שיני שום

1/2 כפית צ׳ילי גרוס

1/2 צרור כוסברה - רק העלים

אופן ההכנה:

• טוחנים יחד את כל המרכיבים במעבד מזון, ושומרים בקופסא אטומה במקרר.

 (צילום: shutterstock)
ממרח זיתים (צילום: shutterstock)

ממרח עגבניות מיובשות

1 כוס עגבניות מיובשות

חופן אגוזי מלך

6 כפות שמן זית

3 שיני שום

מלח

אופן ההכנה:

• טוחנים במעבד מזון את העגבניות, השמן, השום והמלח.

• מוסיפים את האגוזים ושוב טוחנים (ניתן להוסיף כף רסק עגבניות תוך כדי טחינה).

• שומרים בקופסא אטומה במקרר.