ניוקי, חזה עוף ושעועית מוקפצים בשום ולימון
ניוקי, חזה עוף ושעועית מוקפצים בשום ולימון (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 חבילת ניוקי בוואקום
  • 300 גרם חזה עוף
  • 3 כוסות שעועית ירוקה שלמה קפואה
  • 6 שיני שום
  • 5 כפות שמן
  • 1 לימון סחוט היטב
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

אאא

רגע לפני: מה יש לנו כאן? תוספת מושלמת לעיקרית בשולחן השבת שגונבת את ההצגה, לא מחזירה שבויים או איך שלא תרצו לקרוא למנה מוצלחת במיוחד: מתכון לניוקי, עוף ושעועית מוקפצים בשום ולימון.

• פורסים דק את חזה העוף.

• פורסים את שיני השום.

• מחממים בווק את השמן, מוסיפים את הניוקי ומקפיצים במשך 4-6 דקות, עד שכולם מזהיבים.

• מוסיפים את רצועות חזה העוף, ומטגנים במשך 4 דקות נוספות, עד שהוא משנה את צבעו.

• מוסיפים את השעועית, ומקפיצים במשך 2 דקות נוספות.

• מוסיפים את השום הפרוס, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור, נותנים ערבוב נמרץ ולבסוף סוחטים מעל את הלימון.

• משהים את הווק על להבה בינונית, עד לספיגת טעמים ומסירים מהאש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!