קצפת חלבה מתוקה עם אגוזים
קצפת חלבה מתוקה עם אגוזים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 5 כפות ממרח חלבה
  • 6 ביצים
  • 500 מ"ל קצפת צמחית (לגרסה חלבית, החליפו לשמנת מתוקה)
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים (אפשר אגוזי פקאן מסוכרים)

אופן הכנת קציפת חלבה:

אאא

רגע לפני: הקינוח הזה שייך לכל הדעות לקטגוריית "גזור-ושמור". יש לו לוק מרשים, אבל קל מאוד להכין אותו, גם סמוך מאוד לשבת, והקצפת מניבה כמות מכובדת שתספיק לכולם. מתכון לקצפת חלבה מתוקה עם אגוזים.

• מפרידים בזהירות את הביצים.

• מקציפים את החלמונים (החלק הצהוב) עם ממרח החלבה, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.

• מנקים את קערת המיקסר והמקצף, ומקציפים את החלבונים, עד לקבלת קצפת אוורירית.

• בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את קצף החלבונים לקצף החלמונים.

• מקציפים את הקצפת הצמחית לקצפת יציבה, ובתנועות קיפול מוסיפים לתערובת החלבונים והחלמונים.

• לסיום, מערבבים פנימה לתוך הקצפת את האגוזים הקצוצים.

• מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות.

• מגישים קר בכוסות אישיים בסיום הסעודה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!