פרנץ' טוסט
פרנץ' טוסט (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 8 פרוסות לחם / חלה
  • 1/3 כוס קמח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/8 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 ביצים
  • 2/3 כוס חלב
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות שמן קנולה
  • לקישווט: חמאה, סירופ מייפל, אבקת סוכר

אופן הכנת פרנץ' טוסט:

אאא

רגע לפני: אם הלחם בבית מתחיל להתיישן ואתם לא מצליחים להיפטר ממנו, או שסתם בא לכם לחטוף ארוחה מהירה - זו התשובה. מתכון לפרנץ' טוסט מתקתק. אפשר להכין כמות גדולה מראש, להקפיא ולחמם בתנור כשרוצים.

• בקערה גדולה, מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי), הסוכר, הקינמון והמלח. 

• בקערה קטנה טורפים היטב את הביצים.

• בהדרגה, מוסיפים את החלב לקערת החומרים היבשים תוך ערבוב נמרץ, אחריו את הביצים ואת תמצית הווניל. מערבבים הכל לבלילה אחידה וחלקה. אם נוצרים גושים, ניתן להיעזר במוט-בלנדר.

• מחממים מחבת פסים לחום בינוני-גבוה, מוסיפים את השמן ודואגים שיתפשט על כל המחבת.

• משרים את פרוסות הלחם בבלילה, 30 שניות לכל צד, ומעבירים למחבת.

• מטגנים במשך דקה וחצי-2 דקות או עד להזהבה, ומוציאים לנייר סופג.

• בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים חם לצד חמאה. לחלופין, ניתן לחתוך את הפרוסות לרצועות ולהגיש עם סירופ מייפל לטבילה.

איך אתם אוהבים את הפרנץ' טוסט שלכם?