עוף צלוי בתנור
עוף צלוי בתנור (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 6 כרעי עוף שלמים או מחולקים למשולשים ושוקיים
  • 3-4 גבעולי רוזמרין טרי
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור טרי

אופן הכנת עוף צלוי ברוזמרין:

אאא

רגע לפני: זה אחד מאותם מתכונים שפשוט אין דרך לפשל בהם, והתוצאה תמיד מעולה: מתכון לעוף צלוי בתנור עם רוזמרין, כל ההכנה שאינה מסובכת כלל, לוקחת בקושי 10 דקות ושולחים לתנור לאפייה טובה. 

• מחממים את התנור ל-220 מעלות.

• מנקים היטב את העופות.

• קוצצים את הרוזמרין, ומערבבים בכלי יחד עם שמן הזית.

• מנתקים מעט מהעור שעל העופות, ומורחים היטב ישירות את בשר העוף בתערובת השמן והרוזמרין.

• מסדרים את העופות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים במלח ופלפל שחור, ואופים במשך 45-50 דקות, עד שהעוף מקבל גוון זהוב שחום, ובעל מרקם פריך מבחוץ ורך עסיסי מבפנים.

עם מה תגישו את העוף?