בראוניז מושלמים ב-10 דקות
בראוניז מושלמים ב-10 דקות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 כוס שוקולד צ'יפס
  • 170 גרם מחמאה (או חמאה לגרסה החלבית)
  • 113 גרם שוקולד קצוץ
  • 1/2 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים גדולות + חלמון מביצה אחת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס (94 גרם) קמח
  • 1/4 כפית מלח

אופן הכנת בראוניז:

אאא

רגע לפני: למה מושלמים? כי כל ההכנה לוקחת 10 דקות מקסימום, הרכיבים זמינים, והתוצאה - ריבועים שוקולדיים במרקם פאדג'י עסיסי עם קרום 'מקומט' נפלא מלמעלה. מושלמים, אמרנו? מתכון לבראוניז. 

מתכון ל-9 בראוניז גדולים

• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית טפלון מרובעת בגודל 20X20 ס"מ, או תבנית מרופדת בנייר אפייה.

• קוצצים את המחמאה או החמאה לקערה עמידה למיקרוגל, מוסיפים את השוקולד הקצוץ והשוקולד-צ'יפס ומכניסים למיקרוגל למשך דקה. 

• מערבבים את התערובת, ומחזירים למיקרוגל ל-30 שניות נוספות, עד שהשוקולד נמס אך לא חרוך. מניחים בצד לצינון.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• בקערת מיקסר, מערבלים את הביצים + חלמון הביצה והסוכר על מהירות בינונית-גבוהה במשך כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה.

• מוסיפים את תמצית הווניל וממשיכים להקציף עוד כדקה. ומכבים.

• בעזרת מרית גומי, מוסיפים את תערובת השוקולד לקצפת, ואז את הקמח והמלח ומערבבים עד איחוד מלא.

• יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים במשך 35-40 דקות. יודעים שזה מוכן כשקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מוציאים לצינון בטמפרטורת החדר.

• מגישים קר או בטמפרטורת החדר, לצד כדור גלידת וניל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!