ההתמכרות הבאה שלכם: פרפוצ'ינו קר
ההתמכרות הבאה שלכם: פרפוצ'ינו קר (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(2 מנות):

  • 2 כוסות קרח כתוש (1 כוס קרח = 1 סועד)
  • 1 כוס קפה נמס מבושל (2 כפיות גדושות נס קפה + מים רותחים)
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה לפחות 32%
  • 3-4 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לקצפת:
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 15 גרם אבקת סוכר
  • לקישוט: קצפת, סירופ קרמל/שוקולד

אופן הכנת פרפוצ'ינו:

אאא

רגע לפני: דינה קמפיון, עובדת בסניף קליפורני של רשת הקפה הפופולרית "סטארבאקס", קלטה את הצורך של לקוחותיה במשקה מרענן לקיץ החם ויצרה הכלאה בין שייק לאייס קפה. כך התקבל הדבר הבא: פרפוצ'ינו - משקה קרח מוקצף על בסיס קפה. מנהל הרשת, הווארד שולץ, שכמעט סירב לאשר את המוצר החדש, כתב בספרו: "דחיית הפרפוצ'ינו הייתה השגיאה הטובה ביותר שלא עשיתי מעולם". 

• מעבדים  את כל המרכיבים בבלנדר, עד לקבלת תערובת סמיכה. 

• יוצקים את התערובת לכוסות גבוהים.

• מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת אוורירית ויפה.

• מזלפים קצפת מעל כל כוס, ומקשטים בסירופ קרמל או שוקולד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!