מתכון לצ'יפס בטטה בריא

בטטה, או תפוח אדמה מתוק, היא אחת מעשרת המזונות הבריאים ביותר ויש בה רשימה ארוכה של ויטמינים חיוניים וסיבים תזונתיים. קבלו מתכון לצ'יפס בטטה בתנור - ההוכחה שטעים ובריא הם לאו דווקא קווים מקבילים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
צ'יפס בטטה בתנור. כי טעים ובריא הם לאו דווקא קווים מקבילים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בטטות
  • 1 כף שמן זית
  • 1-2 כפיות אבקת שום
  • 1-2 כפיות מלח
  • 1/2-1 כפיות פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת צ'יפס בטטה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. פורסים את הבטטה לרצועות עבות בגודל שווה.

3. מערבבים בקערה את רצועות הבטטה עם שמן הזית, ומתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת שום. מצפים היטב את הבטטות בתיבול.

4. משטחים את רצועות הבטטה בשכבה אחידה על התבנית. העדיפו להשתמש בתבנית גדולה מספיק, כך שיישאר רווח בין רצועה לרצועה. צפיפות יתר בתבנית, תגרום לצ'יפס להפוך לרטוב ופריך פחות.

5. אופים במשך 30 דקות, באמצע האפייה הופכים את הרצועות לצד השני, עד שהבטטות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה. מספר דקות האפייה תלוי בעובי הרצועות. רצועות עבות דורשות יותר זמן בתנור, ורצועות דקות יהיו מוכנות מהר יותר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר