סלמון בסילאן ופטריות
סלמון בסילאן ופטריות (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • פילה סלמון שלם במשקל 500 גרם
  • סלסילת פטריות שמפיניון
  • 10 שיני שום
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס סילאן (דבש תמרים)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 3 כפות שמן זית

אופן הכנת סלמון בסילאן ופטריות:

אאא

רגע לפני: מנת פתיחה יפהפייה ונהדרת לשולחן החג: מתכון לסלמון בתנור ברוטב סילאן ופטריות - רוטב מתקתק ופטריות קריספיות, על פילה שלם אפוי, רך ועסיסי שפורסים סמוך להגשה. הכנה פשוטה ותוצאה מושלמת.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות.

• פורסים את הפטריות וקוצצים דק את שיני השום.

• מניחים את פילה הדג השלם בתבנית פיירקס, ומפזרים מעל בשכבה אחידה את פרוסות הפטריות.

• מוסיפים לתבנית את שיני השום, ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם.

• מזלפים מעל את שמן הזית, הסילאן ורוטב הסויה.

• מכניסים לאפייה קצרה בלבד של 15 דקות.

• מגישים חם ופורסים על השולחן, לפני הסועדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!