ספיישל ראש השנה

מתכון לפילה סלמון בתנור ברוטב סילאן ופטריות

מנת פתיחה יפהפייה ונהדרת לשולחן החג: מתכון לסלמון בתנור ברוטב סילאן ופטריות - רוטב מתקתק ופטריות קריספיות, על פילה שלם אפוי, רך ועסיסי שפורסים סמוך להגשה. הכנה פשוטה ותוצאה מושלמת (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סלמון בסילאן ופטריות (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • פילה סלמון שלם במשקל 500 גרם
  • סלסילת פטריות שמפיניון
  • 10 שיני שום
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס סילאן (דבש תמרים)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 3 כפות שמן זית

אופן הכנת סלמון בסילאן ופטריות:

רגע לפני: מנת פתיחה יפהפייה ונהדרת לשולחן החג: מתכון לסלמון בתנור ברוטב סילאן ופטריות - רוטב מתקתק ופטריות קריספיות, על פילה שלם אפוי, רך ועסיסי שפורסים סמוך להגשה. הכנה פשוטה ותוצאה מושלמת.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות.

• פורסים את הפטריות וקוצצים דק את שיני השום.

• מניחים את פילה הדג השלם בתבנית פיירקס, ומפזרים מעל בשכבה אחידה את פרוסות הפטריות.

• מוסיפים לתבנית את שיני השום, ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם.

• מזלפים מעל את שמן הזית, הסילאן ורוטב הסויה.

• מכניסים לאפייה קצרה בלבד של 15 דקות.

• מגישים חם ופורסים על השולחן, לפני הסועדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר