קציפת דבש גמישה שאפשר לשדך לכל קינוח
קציפת דבש גמישה שאפשר לשדך לכל קינוח (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/3 1 כוסות שמנת מתוקה או קצפת צמחית
  • 3 כפות דבש
  • 3/4 כפית תמצית וניל
  • קמצוץ מלח

אופן הכנת קציפת דבש:

אאא

רגע לפני: אחרי שמכינים קצפת תוצרת בית, מבינים כמה זה עדיף על פני התחליפים עשירי הכימיקלים מהסופר. והנה אחת כזו, שהכי טעים להמתיק עם דבש - כדי שהשנה החדשה תהיה טובה ומתוקה מתוקה, מינוס קלוריות מיותרות מסוכר מעובד.

• בקערת מיקסר חשמלי, מקציפים את השמנת או הקצפת על מהירות בינונית-גבוהה במשך 2-3 דקות, עד לקבלת קצפת אוורירית ורכה. 

• מוסיפים את הדבש, וממשיכים להקציף במשך 1-2 דקות, עד שהקצפת מתקשה ומתייצבת. לקראת סיום ההקצפה, מוסיפים את תמצית הווניל והמלח.

אופן ההגשה: ובכן, מדובר בקצפת גמישה מאוד שאפשר להגיש עם כל קינוח כמעט. לזלף מעל כדור גלידה או כוס קפה, כמילוי לבצק עלים אפוי או קלתית פאי, לצד ריבוע בראוניז או פרוסות של פירות העונה ואפילו לאכול ככה מהקערה.

איך הגשתם את קציפת הדבש?