בטטות מתקתקות צלויות שגונבות את ההצגה
בטטות מתקתקות צלויות שגונבות את ההצגה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 6 בטטות בינוניות
  • שמן זית לזילוף / 30 גרם מחמאה
  • 3 כפות דבש
  • 1/2 כף קינמון
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנת בטטות צלויות:

אאא

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. עוטפים כל בטטה בנייר כסף, מניחים בתבנית ומכניסים לאפייה למשך 40 דקות, עד שהבטטות רכות.

3. פותחים את נייר הכסף, וחוצים לאורך כל בטטה בעזרת סכין חדה.

4. מעל לכל חצי בטטה, מזלפים שמן זית או מניחים 3 קוביות מחמאה, מוסיפים מעט דבש ומתבלים בקינמון, מלח ופלפל שחור. מגישים חם, ומוסיפים כף תערובת עלים ירוקים קצוצים.