Home Made

מתכון לגלידת פטל אדום תוצרת בית ללא מכונת גלידה

החלק המאתגר בקינוחים הוא תרגום שלהם לגרסת פרווה שאפשר להתפנק איתם בסוף סעודת שבת או חג בשרית. הנה מתכון לגלידת פטל אדום תוצרת בית חלבית או פרווה שלא צריך מכונת גלידה כדי להכין אותה. רק קצת סבלנות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
גלידת פטל אדום תוצרת בית חלבית או פרווה, לבחירתכם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות פטל אדום טרי או קפוא
  • 1/4 1 כוסות סוכר - מחולקים. אל תערבבו את הכוסות
  • 6 חלמונים
  • קורט מלח
  • 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה או קצפת צמחית עם לפחות 38% שומן

אופן הכנת גלידת פטל אדום:

מתכון לכ-1 ליטר גלידה

• מניחים במקפיא תבנית אינגליש קייק ריקה.

• מקציפים את השמנת המתוקה או הקצפת הצמחית לקצפת אוורירית, ומעבירים לכלי נפרד.

• מבשלים בסיר בינוני את הפטל ורבע כוס הסוכר במשך 7-9 דקות, עד שהפירות מתרככים. מסננים את הפטל מזרעים, ומעבירים את הפרי המרוכך לכלי נפרד.

• שוטפים את הסיר, וממלאים בו 2.5 ס"מ של מים. מביאים לרתיחה על אש בינונית.

• מקציפים במיקסר את החלמונים,ומוסיפים תוך כדי את כוס הסוכר וקורט מלח, עד לקבלת קצפת יציבה.

• ממקמים את קערת המיקסר עם הקצפת מעל המים הרותחים, וטורפים ידנית במשך 5-6 דקות, עד לקבלת קצפת 'מחווירה' ומתרככת.

• מחזירים את קערת המיקסר למקום, ומקציפים שוב - חשמלית - במהירות בינונית-גבוהה, עד לקבלת תערובת בהירה מאוד וסמיכה.

• מוסיפים לקצפת החלמונים את תערובת הפטל, ומערבבים היטב.

• בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים לשתי התערובות את הקצפת הראשונה (מהשמנת המתוקה) עד לאיחוד מלא.

• יוצקים את התערובת לתבנית שהונחה במקפיא לצינון, ומכניסים להקפאה למשך 2-3 שעות עד לילה.

איך תגישו את הגלידה?

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר