גלידת פטל אדום תוצרת בית חלבית או פרווה, לבחירתכם
גלידת פטל אדום תוצרת בית חלבית או פרווה, לבחירתכם (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כוסות פטל אדום טרי או קפוא
  • 1/4 1 כוסות סוכר - מחולקים. אל תערבבו את הכוסות
  • 6 חלמונים
  • קורט מלח
  • 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה או קצפת צמחית עם לפחות 38% שומן

אופן הכנת גלידת פטל אדום:

אאא

מתכון לכ-1 ליטר גלידה

• מניחים במקפיא תבנית אינגליש קייק ריקה.

• מקציפים את השמנת המתוקה או הקצפת הצמחית לקצפת אוורירית, ומעבירים לכלי נפרד.

• מבשלים בסיר בינוני את הפטל ורבע כוס הסוכר במשך 7-9 דקות, עד שהפירות מתרככים. מסננים את הפטל מזרעים, ומעבירים את הפרי המרוכך לכלי נפרד.

• שוטפים את הסיר, וממלאים בו 2.5 ס"מ של מים. מביאים לרתיחה על אש בינונית.

• מקציפים במיקסר את החלמונים,ומוסיפים תוך כדי את כוס הסוכר וקורט מלח, עד לקבלת קצפת יציבה. 

• ממקמים את קערת המיקסר עם הקצפת מעל המים הרותחים, וטורפים ידנית במשך 5-6 דקות, עד לקבלת קצפת 'מחווירה' ומתרככת.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מחזירים את קערת המיקסר למקום, ומקציפים שוב - חשמלית - במהירות בינונית-גבוהה, עד לקבלת תערובת בהירה מאוד וסמיכה. 

• מוסיפים לקצפת החלמונים את תערובת הפטל, ומערבבים היטב.

• בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים לשתי התערובות את הקצפת הראשונה (מהשמנת המתוקה) עד לאיחוד מלא.

• יוצקים את התערובת לתבנית שהונחה במקפיא לצינון, ומכניסים להקפאה למשך 2-3 שעות עד לילה.

איך תגישו את הגלידה?