אמפנדס. הגרסה הארגנטינאית לקרעפלאך
אמפנדס. הגרסה הארגנטינאית לקרעפלאך (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה ו-20 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 כוסות קמח (400 גרם)
  • 1/3 כוס שמן
  • 160 מ"ל מים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח

אופן הכנת אמפנדס:

אאא

מתכון ל-12 אמפנדס בינוניים או 24 קטנים

• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מעבדים יחד את כל המרכיבים לבצק אחיד וגמיש.

• מגלגלים את הבצק לגליל ארוך, ומחלקים ל-12 או 24 חלקים שווים.

• יוצרים כדור מכל חלק, ועל משטח מקומח, מרדדים כל כדור לעיגול בעובי סנטימטר.

• מניחים במרכז העיגולים, מספר כפות מהמלית הרצויה (2 הצעות טעימות בהמשך), מקפלים לחצי ומהדקים בקצוות. 

• מכניסים לאפייה עד שהאמפנדס מקבלים גוון זהוב יפה.

מילוי בשר

מה צריך?

400 גרם בשר בקר טחון

2 בצלים לבנים

2 גבעולי בצל ירוק

2 ביצים קשות

10 זיתים ירוקים מגולענים

1/2 1 כפיות אורגנו יבש

כף פפריקה מתוקה

כפית פלפל שחור

1/2 1 כפיות מלח

אופן ההכנה: קוצצים את הבצלים, ומטגנים עד הבצל הלבן עד להשחמה. מתבלים את הבצל בפפריקה, אורגנו, מלח ופלפל שחור, מוסיפים את הבשר הטחון והבצל הירוק הקצוץ, ותוך כדי מפוררים את הבשר בעזר כף עץ. מבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה, טועמים ומשפרים תיבול לקראת סוף הבישול. מסירים מהאש ומסננים מנוזלים (אם יש). מניחים בצד לצינון. כשהתערובת קרה לגמרי, קוצצים את הביצים הקשות ומוסיפים לתערובת יחד עם הזיתים, ומערבבים.

מילוי פטריות

מה צריך? 

2 סלסילות פטריות טריות

2 בצלים בינוניים

5 שיני שום

2 גבעולי סלרי

גזר

1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים

קורט מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה: פורסים דק את הפטריות, וקוצצים דק את הבצלים, השום, הסלרי והגזר. מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את השום ומטגנים עד שעולה ריח שום, מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים יחד עד לריכוך, במשך 10 דקות. מוסיפים את הפטריות, ומטגנים 3-4 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מוסיפים את עלי הבזיליקום לתערובת, ומערבבים היטב. מניחים בצד עד לצינון מלא וממלאים.