המבורגר פרווה מושלם מגרגרי חומוס
המבורגר פרווה מושלם מגרגרי חומוס (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 425 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים
  • 1/2 בצל סגול
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס שומשום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • קמצוץ פלפל קאיין
  • 1 ביצה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 4 לחמניות בורגר עגולות
  • 4 כפות מיונז
  • ירקות למילוי: חסה, עגבניה, צנונית, בצל, נבטים

אופן הכנת המבורגר פרווה:

אאא

• מחממים את התנור לחום בינוני של 190 מעלות, מרפדם תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הנייר.

• סוחטים היטב את גרגרי החומוס מנוזלים, קוצצים את הבצל וכותשים את השום.

• בקערת מעבד מזון, מעבדים את גרגרי החומוס, הבצל, השום, השומשום והתיבול - מלח, פלפל, פלפל קאיין ופפריקה, עד לקבלת תערובת חלקה.

• מוסיפים לתערובת את הביצה, ומעבדים בפולסים עד להיטמעות. לבסוף, מוסיפים את פירורי הלחם ומעבדים יחד לתערובת שווה.

• מחלקים את התערובת ל-4 חלקים שווים, ויוצרים 4 קציצות עגולות, ניתן להיעזר ברינג לקבלת קציצות מדויקות ויפות (הערה: בשלב זה, אפשר לעטוף את הקציצות בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך 3 ימים, או להקפיא עד חודש).

• מניחים את הקציצות בתבנית, ואופים במשך 15-17 דקות, עד שהקציצות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.

הרכבת ההמבורגר: חוצים לשניים כל לחמנייה, ומורחים צד אחד במיונז. מסדרים מעל שכבות של חסה, קציצת המבורגר, פרוסת עגבניה, פרוסות צנון או בצל, ומעט נבטים. מתבלים במלח, סוגרים את הלחמנייה ומגישים מיד.

במה בחרתם למלא את ההמבורגר שלכם?