מה אוכלים היום?

מתכון להמבורגר פרווה מושלם מגרגרי חומוס

בואו נדבר רגע על גרגרי חומוס. מלבד החומוס הנהדר שאפשר להכין מהם, הם ההוכחה הכי טובה לחובבי הבשר שיש דבר כזה המבורגר צמחוני טעים ומשביע. מתכון להמבורגר פרווה מושלם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
המבורגר פרווה מושלם מגרגרי חומוס (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 425 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים
  • 1/2 בצל סגול
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס שומשום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • קמצוץ פלפל קאיין
  • 1 ביצה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 4 לחמניות בורגר עגולות
  • 4 כפות מיונז
  • ירקות למילוי: חסה, עגבניה, צנונית, בצל, נבטים

אופן הכנת המבורגר פרווה:

• מחממים את התנור לחום בינוני של 190 מעלות, מרפדם תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הנייר.

• סוחטים היטב את גרגרי החומוס מנוזלים, קוצצים את הבצל וכותשים את השום.

• בקערת מעבד מזון, מעבדים את גרגרי החומוס, הבצל, השום, השומשום והתיבול - מלח, פלפל, פלפל קאיין ופפריקה, עד לקבלת תערובת חלקה.

• מוסיפים לתערובת את הביצה, ומעבדים בפולסים עד להיטמעות. לבסוף, מוסיפים את פירורי הלחם ומעבדים יחד לתערובת שווה.

• מחלקים את התערובת ל-4 חלקים שווים, ויוצרים 4 קציצות עגולות, ניתן להיעזר ברינג לקבלת קציצות מדויקות ויפות (הערה: בשלב זה, אפשר לעטוף את הקציצות בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך 3 ימים, או להקפיא עד חודש).

• מניחים את הקציצות בתבנית, ואופים במשך 15-17 דקות, עד שהקציצות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.

הרכבת ההמבורגר: חוצים לשניים כל לחמנייה, ומורחים צד אחד במיונז. מסדרים מעל שכבות של חסה, קציצת המבורגר, פרוסת עגבניה, פרוסות צנון או בצל, ומעט נבטים. מתבלים במלח, סוגרים את הלחמנייה ומגישים מיד.

במה בחרתם למלא את ההמבורגר שלכם?

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר