מתכון למרק פטריות וערמונים סמיך ועשיר

נכון, זו לחלוטין העונה ההיא בשנה שאנחנו אמורים להתכרבל בפוך ולנשוף על צלחת תבשיל מהביל. בינתיים, עד שהחורף יגיע סוף סוף, למה שלא תנסו את המרק הזה? מתכון למתכון למרק פטריות וערמונים עשיר שמתאים לארוחה משפחתית מפנקת או לאירוח (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מרק פטריות וערמונים עשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כוסות פרוסות פטריות טריות או מקופסת שימורים
  • 200 גרפ ערמונים בוואקום
  • 100 גרם חמאה
  • 2 בצלים גדולים
  • 3 כפות קמח
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 2 כוסות חלב
  • 1 ליטר מים
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • פלפל לבן
  • מלח

אופן הכנת מרק פטריות וערמונים:

• קוצצים את הבצל, ממיסים 1 כף חמאה במחבת טפלון גדולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות (אם משתמשים בפטריות משימורים, מסננים היטב מנוזלים) ומקפיצים יחד במשך 4 דקות. מסירים מהאש.

• בסיר עם שוליים גבוהים, ממיסים את שאר החמאה, מוסיפים את הקמח ומטגנים בערבוב מתמיד. מוסיפים מיד את היין, הפטריות והבצל, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן, ומערבבים היטב.

• מוסיפים לסיר את החלב והמים, ומבדלים על אש בינונית במשך 30 דקות. מסירים מהאש.

• במקל בלנדר טוחנים את המרק למחית, שוברים את הערמונים, מוסיפים למרק ומערבבים לאיחוד מלא.

• יוצקים לכלים אישיים ומגישים חם. ניתן לפזר מעל עלי טרגון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר