מרק פטריות וערמונים עשיר
מרק פטריות וערמונים עשיר (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 כוסות פרוסות פטריות טריות או מקופסת שימורים
  • 200 גרפ ערמונים בוואקום
  • 100 גרם חמאה
  • 2 בצלים גדולים
  • 3 כפות קמח
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 2 כוסות חלב
  • 1 ליטר מים
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • פלפל לבן
  • מלח

אופן הכנת מרק פטריות וערמונים:

אאא

• קוצצים את הבצל, ממיסים 1 כף חמאה במחבת טפלון גדולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות (אם משתמשים בפטריות משימורים, מסננים היטב מנוזלים) ומקפיצים יחד במשך 4 דקות. מסירים מהאש.

• בסיר עם שוליים גבוהים, ממיסים את שאר החמאה, מוסיפים את הקמח ומטגנים בערבוב מתמיד. מוסיפים מיד את היין, הפטריות והבצל, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן, ומערבבים היטב.

• מוסיפים לסיר את החלב והמים, ומבדלים על אש בינונית במשך 30 דקות. מסירים מהאש.

• במקל בלנדר טוחנים את המרק למחית, שוברים את הערמונים, מוסיפים למרק ומערבבים לאיחוד מלא.

• יוצקים לכלים אישיים ומגישים חם. ניתן לפזר מעל עלי טרגון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!