קציצות סלמון אפויות
קציצות סלמון אפויות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 פילה סלמון במשקל 500 גרם לפחות
  • 6 ענפי סלרי, ללא העלים
  • 3 כפות חרדל גרגירים
  • 3 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם זהובים
  • 10 שיני שום
  • 2 בצל לבן
  • 4 כפות שמן
  • מלח ופלפל לבן

אופן הכנת קציצות סלמון:

אאא

• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מניחים את פילה הסלמון בתבנית, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות. מוציאים מהתנור, ומניחים בצד לקירור.

• בינתיים, חותכים את הבצלים לקוביות וקוצצים את הסלרי והשום.

• מפוררים את הדג לקערת ערבוב גדולה, ומערבבים יחד עם הסלרי, הבצל, השום, החרדל, הביצים, 3/4 כוס פירורי הלחם, המלח והפלפל. מעבדים היטב עד לקבלת עיסה יציבה.

• יוצרים מהעיסה קציצות בגודל אחיד, ומגלגלים אותן ברבע כוס פירורי הלחם הנותר.

• מסדרים את הקציצות בתבנית, ואופים במשך 15 דקות.

לצד מה הגשתם את הקציצות?