תבשיל צי'לי קון קרנה מהיר וצמחוני
תבשיל צי'לי קון קרנה מהיר וצמחוני (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 בצל לבן
  • 2 פלפלי פובלאנו גדולים או 4 קטנים
  • 1 בטטה גדולה
  • 4 שיני שום
  • 1 כף צ'ילי טחון
  • 2 כפיות כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 3/4 כפית פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 800 גרם רסק עגבניות
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות או מים
  • 400 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים
  • 400 גרם שעועית שחורה מקופסת שימורים
  • 2 כוסות תירס קפוא, מופשר
  • לקישוט: שמנת חמוצה, אבוקדו חתוך לקוביות, כוסברה קצוצה

אופן הכנת צ'ילי קון קרנה פרווה:

אאא

ובכן, זו הגרסה המהירה והצמחונית לתבשיל המקסיקני המפורסם - צ'ילי קון קרנה. מתכון לארוחה-בסיר-אחד, מזין ומשביע. 

כדי להעצים את טעמו של התבשיל, מומלץ להשתמש בציר ירקות, ולא מים. כך תכינו ציר ירקות עשיר.

• חותכים את הבצל לקוביות, כותשים את השום, מרוקנים את הפלפלים מזרעים וחותכים לקוביות, מקלפים את הבטטה ו-כמה מפתיע, חותכים לקוביות.

• מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית, ומוסיפים את קוביות הבצל, הפלפל והבטטה. מטגנים במשך 6-8 דקות, עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את השום, ומטגנים במשך דקה נוספת, עד שעולה ריח שום.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מתבלים בצ'ילי, כמון, פפריקה חריפה, כוסברה, מלח ופלפל שחור. מבשלים במשך 1-2 דקות, ומוסיפים את רסק העגבניות וציר המרק (או המים). מביאים לרתיחה על אש בינונית, מנמיכים ללהבה קטנה, ומבשלים במשך 30-35 דקות, עד שהירקות רכים מאוד.

• מוסיפים את השעועית, החומוס והתירס, מערבבים, מבשלים במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש. 

אופן ההגשה: יוצקים את המרק חם לקעריות אישיות, מניחים מעל כל מנה 3 כפות שמנת חמוצה, מפזרים כמה קוביות אבוקדו מעל וכוסברה קצוצה.

• ניתן לשמור במקרר עד שבוע.