פיצה אנטי פסטי
פיצה אנטי פסטי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 3 כוסות קמח לחם
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס + 2 כפות מים
  • לאנטי פסטי:
  • 1/2 דלורית
  • 1/2 1 כוסות פטריות טריות קצוצות גס
  • 1 ראש שומר
  • 4 בצלצלי שאלוט
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כוס גבינת ריקוטה
  • 1 כף פלפל שחור טחון טרי
  • 3 כפות רוזמרין קצוץ
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת

אופן הכנת פיצה אנטי פסטי:

אאא

• מערבבים בקערה את הקמח (לאחר ניפוי), השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והמים, ומעבדים היטב עד לקבלת כדור בצק רך וגמיש.

• משמנים קלות את הבצק, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה למשך חצי שעה, במקום חמים.

בינתיים, מכינים את האנטי פסטי: 

• מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מקלפים את הדלורית וחותכים לפרוסות בעובי סנטימטר.

• חותכים את ראש השומר לרבעים, ופורסים כל רבע לפרוסות דקות.

• חוצים לשניים את הבצלצלים ופורסים כל חצי לפרוסות דקות.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• משטחים את כל הירקות בשכבה אחידה על גבי התבנית, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ומכניסים לאפייה למשך 20-25 דקות, עד שהירקות מזהיבים ומתרככים.

רגע האיחוד:

• משמנים נייר אפייה נוסף ב-2 כפות שמן זית, ומעצבים עליו את בצק הפיצה לעיגול בעובי 2 ס"מ. 

• מורחים את גבינת הריקוטה על הבצק, ומשאירים שוליים של סנטימטר אחד.

• מסדרים את הירוקת הקלויים על הגבינה, מפזרים מעל פלפל שחור, רוזמרין ופרמזן ומכניסים לתנור. אופים במשך 15-20 דקות, עד שקרום הבצק הופך לזהוב ופריך והגבינה תוססת.

• מקררים את הפיצה מחוץ לתנור במשך 10 דקות, פורסים ומגישים.