מרק עגבניות עשיר וטעים
מרק עגבניות עשיר וטעים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה ו-30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 800 גרם עגבניות אדומות
  • 1 בצל
  • 1 ראש שום שלם
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 3 כוסות ציר מרק ירקות או מים
  • 1 עלה דפנה
  • 2 גבעולי תימין
  • 3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • 1/3 כוס גבינת עיזים מפוררת

אופן הכנת מרק עגבניות:

אאא

למקסימום טעם, עדיף להשתמש בציר ירקות ולא מים - כך תכינו ציר ירקות נהדר.

• מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר כסף.

• חוצים לשניים את העגבניות, ומרוקנים מזרעים.

• חותכים לרבעים את הבצל.

• חותכים את השליש העליון של ראש השום, כך שהשיניים יחשפו.

• מסדרים את חצאי העגבניות, רבעי הבצל וראש השום בתבנית, מזלפים מעל הירקות את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.

• צולים את הירקות במשך 35-40 דקות, עד שהעגבניות מתחילות לבעבע, הבצל מתרכך והשום מעלה מעטה בגוון קרמל.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מעבירים את העגבניות והבצל לסיר גדול, מפרידים ומקלפים את שיני השום ומוסיפים לסיר.

• מוסיפים את ציר המרק, עלה הדפנה, התימין ומביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה. מבשלים במשך 20-25 דקות, עד לאיחוד מלא של הטעמים.

• מעבירים את המרק למעבד מזון או בעזרת מקל בלנדר, טוחנים הכל לתערובת חלקה.

אופן ההגשה: יוצקים את המרק חם לקעריות אישיות, מקשטים כל קערית בכף נדיבה של גבינת עזים וכפית בזיליקום קצוץ. מניחים לצד המרק טוסטונים קטנים עם גבינה צהובה נמסה היטב ומגישים.