מה אוכלים היום?

מתכון ללחמניות שום שאתם חייבים ליד המרק

מרק טוב הופך למושלם כשיש לידו לחם עסיסי, עשוי היטב, לטבילה. מתכון ללחמניות שום ועשבי ירק, קטנות, רכות וטעימות. אין לכם מרק בהישג יד? הילדים ישמחו לקבל את הלחמניות ככריך משודרג לבית הספר (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
לחמניות שום ועשבי ירק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 שקית שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 1/2 2 כוסות מים
  • לציפוי:
  • 100 גרם חמאה
  • 10 שיני שום
  • חצי צרור עלי פטרוזיליה

אופן הכנת לחמניות שום:

• בקערת מיקסר מעבדים את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, תוך כדי הוספת המים בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד.

• מוסיפים את המלח ומעבדים במשך 2 דקות נוספות.

• מכסים את קערת הבצק, ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות.

• על משטח עבודה מקומח קלות, מרדדים את הבצק למלבן בעובי 3 ס"מ.

• חוצים את הבצק לרוחב, ובעזרת גלגלת פיצה, מחלקים כל אחד משני החצאים לאצבעות בצק ברוחב 3-4 ס"מ.

• חורצים 2 פסים באמצע כל אצבע בצק.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים עליה את אצבעות הבצק.

• כותשים את השום וקוצצים את הפטרוזיליה דק ככל האפשר.

• ממיסים את החמאה במחבת קטנה, מוסיפים את השום הכתוש, הפטרוזיליה הקצוצה ומעט מלח. מטגנים עד שעולה ריח שום ומסירים מהאש.

• מורחים מעט מתערובת השום והפטרוזיליה על אצבעות הבצק, ומכניסים לאפייה למשך 10 דקות. מוציאים מהתנור, מורחים שוב בשאר התערובת ואופים במשך 10 דקות נוספות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב יפה.

• מגישים עם מרק, לצד סלט או ככריך לבית הספר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר