רוטב קרמל ביתי. לא באמת מסובך
רוטב קרמל ביתי. לא באמת מסובך (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 30 גרם חמאה
  • 3/4 כפית מלח

אופן הכנת רוטב קרמל:

אאא

• בסיר בינוני, על אש בינונית-גבוהה, מערבבים את הסוכר עם 1/4 כוס מים קרים. אחרי דקה, מפסיקים לערבב ונותנים לסוכר להתבשל ולקבל גוון ענבר עמוק, במשך 10-12 דקות.

• במקביל, מחממים את השמנת בסיר קטן. כאשר הקרמל מוכן, יוצקים באיטיות את השמנת החמה לקרמל ומערבבים בעדינות, עד לקבלת תערובת חלקה, במשך 2-3 דקות.

• מסירים מהאש, מוסיפים לקרמל החם את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות ומערבבים עד לאיחוד מוחלט. מתבלים במלח, ומערבבים שוב. 

• מגישים חם.